Over VWCO

VWCO is opgericht in 2018 als een nieuwe divisie van de Valk Welding Group welke zich bezig houdt met de verkoop en integratie van collaborative robots ook wel cobots genaamd. Valk Welding heeft hiervoor de rechten voor de distributie voor de Benelux van de cobots verkregen van fabrikant Techman Robot.

Inmiddels is VWCO een zelfstandige volwassen divisie van de Valk Welding Group met een eigen faciliteit in Alblasserdam. Hier wordt ruimte geboden aan onder andere een demonstratie ruimte en trainingscentrum. Daarnaast heeft fabrikant Techman Robot in hetzelfde pand zijn Europese vestiging gehuisvest wat zorgt voor een sterke verbinding tussen partner en leverancier.

De cobots van Techman robot zijn uniek in zijn soort door het standaard geïntegreerde vision systeem. Cobots zijn relatief goedkoop, kunnen op een plug & produce manier worden gebruikt, hebben een gebruiksvriendelijke programmering en kunnen zonder extra veiligheidsvoorzieningen worden gebruikt. Cobots worden steeds vaker geïntegreerd in assemblagelijnen, voor machinebelading en andere toepassingen.

Met een sterke binding met de Valk Welding Group zal er zeker flink ingezet worden op de integratie van cobots met de lasrobots van Valk Welding. Inmiddels zijn hier al enkele concepten voor ontworpen. Hiermee wordt een extra stap in de automatisering binnen de industriële sector bewerkstelligt.

Meer informatie

Wilt u meer informatie ontvangen over de TM robot. Klik dan op de button hieronder en vul het formulier in. Wij zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

Neem contact op