Toepassingen

De Techman robots zijn inzetbaar voor diverse toepassingen. Door het revolutionaire vision systeem is de TM cobot in staat om diverse taken te vervullen. Zo kan de TM cobot ingezet worden voor verpakken, assembleren, laden en lossen, schroeven, lijmen, polijsten, palletiseren en testen en het uitvoeren van inspecties. De mogelijkheden zijn eindeloos en dit maakt de TM cobot multi inzetbaar binnen diverse sectoren.

Functie voor het laden van machines

In deze video demonstreren we de Techman Robot in een machine laadfunctie. In deze opstelling laadt de cobot het werkstation met subassemblages (bodemplaat en buis). Na het laden laat de cobot een hamer vallen voor extra druk op de verbinding. De cobot is in staat om de knoppen van de robotinstallatie in te drukken wat een signaal geeft aan de lasrobot. De draaitafel draait de lascel in waar de Panasonic booglasrobot het lasproces start. Na het lassen draait de draaitafel naar buiten en kan de cobot het gelaste stuk oppakken en in een van de houders plaatsen.

Palletiseren

In deze video wordt de palletiseerfunctie van de TM robot gedemonstreerd. De cobot wordt geïnstalleerd op een in hoogte verstelbaar sokkel in het midden van de configuratie. Aan beide zijden van de cobot kan een pallet worden geplaatst. De cobot detecteert automatisch dozen door gebruik te maken van zijn zichtvermogen. Met de speciale vacuüm-grijper kunnen de dozen in een voorgeprogrammeerd patroon op de pallet worden opgepakt en geplaatst. Het patroon verschuift om een stabiele stapel op de pallet te creëren.

Schroeven

In deze video demonstreren we de TM robot met een schroefapplicatie. De collaboratieve robot (cobot) is uitgerust met een ETF SL21 schroeftol en PF6000 controller van Atlas Copco. In deze setting is naast de cobot een Asycube 240 feeder geplaatst. Dit zorgt voor een totaalpakket waarmee de cobot automatisch een schroef in de Asycube 240 kan detecteren en oppakken. Met behulp van een voorgeprogrammeerd patroon of met behulp van de standaard geïntegreerde vision is de cobot in staat om de schroef op de exacte locatie in en/of uit te draaien. De PF6000 controller geeft realtime informatie over de gebruikte kracht. Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen.

Polijsten

In deze video demonstreren we een TM robot met een polijstapplicatie. De TM robot is uitgerust met een Dynabrand polijstmachine en een Robotiq FT300 ForceTorque Sensor. Hierdoor kan de cobot het polijsten van verschillende oppervlakken automatiseren. Zelfs het polijsten van oppervlakken met afwijkingen kan worden geautomatiseerd met behulp van de TM robot. Met de detectie van de hoeveelheid druk op het oppervlak kan de cobot zijn eigen positie aanpassen tijdens het programma. In deze video wordt de cobot geprogrammeerd met afwisselende patronen voor een goed resultaat. Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen.

Lassen

In de video hiernaast demonstreren wij het lassen met een TM robot. Door de TM robot uit te rusten met speciale tooling waaronder een aan- uit adapter kan de bestaande stroombron verbonden worden aan de TM robot. Op deze manier kan de cobot de bestaande stroombron met pistool gebruiken kan het laswerk geautomatiseerd worden. Door de mobiele cobot opstelling te gebruiken is deze applicatie makkelijk te verplaatsen en veelzijdig in te zetten.